Tredje kvartal ble et sterkt kvartal for Sparebanken Telemark

For Sparebanken Telemark er resultatet hittil i år 19 millioner kroner lavere enn for samme periode i fjor, men isolert for kvartalet er resultatet 16 millioner kroner høyere enn i fjor.
Dette er ledergruppen i Sparebanken Telemark, sett fra venstre: Roar Snippen, Anne Vikan, Marianne Thorsdal, Per Halvorsen, Mats Flatland og Arent Anfinsen. | Foto: Sparebanken Telemark
Dette er ledergruppen i Sparebanken Telemark, sett fra venstre: Roar Snippen, Anne Vikan, Marianne Thorsdal, Per Halvorsen, Mats Flatland og Arent Anfinsen. | Foto: Sparebanken Telemark

Banken fikk et resultat før tap og skatt hittil i år på 345 millioner kroner, og et resultat etter tap og skatt på 238 millioner kroner.

For tredje kvartal i år ble resultatet 90 millioner kroner. Det er 16 millioner kroner bedre enn for tredje kvartal i 2019. I tillegg har resultatet økt med åtte millioner kroner i forhold til resultatet i andre kvartal i år.

Banken trekker frem en sterk utlåns- og innskuddsvekst, stabil inntjening og fortsatt høy kapitaldekning. Egenkapitalavkastningen ble på 9,0 prosent.

Banken fikk en betydelig svekket rentemargin i andre kvartal, men den er styrket i tredje kvartal.

– Økt utlåns- og innskuddsvolum er hovedårsaken til bedring av resultatet. I tillegg er det god resultatutvikling hos EiendomsMegler 1 Telemark med høy aktivitet etter sommeren, og et godt resultat fra SpareBank 1 Gruppen i tredje kvartal, uttaler administrerende banksjef Per Halvorsen i en melding fra banken i forbindelse med offentliggjøringen av tallene for tredje kvartal.

– Etter en dramatisk nedtur i andre kvartal, har den økonomiske veksten hos Norges handelspartnere tatt seg kraftig opp. Usikkerheten om den fremtidige veksten er imidlertid stor, særlig knyttet til en ny smittebølge og om det kommer en tilfredsstillende vaksine mot Covid-19, men hovedscenarioet er at innhentingen i norsk økonomi fortsetter, legger Halvorsen til.

Tapsavsetningene hittil i år er på 47 millioner kroner. For tredje kvartal er tapskostnaden på ni millioner kroner, mot syv millioner kroner for samme periode i fjor. Tapskostnaden i tredje kvartal er fem millioner kroner lavere enn andre kvartal.

– Økte tapskostnader i 2020 er i all hovedsak relatert til koronakrisen og en gjennomført endring i vektingen av sannsynligheten for at nedsidescenarioet inntreffer. Dette har en kostnadsmessig effekt på 11 millioner kroner, skriver banken.

I tredje kvartal har rentenettoen blitt styrket. Ordinært resultat etter skatt er på 90 millioner kroner, mot 74 millioner kroner for tredje kvartal 2019.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også