Resultatnedgang på 49 millioner for Sparebanken Sør

Banken fikk imidlertid en kvartal preget av lave tap på utlån. – Banken er godt posisjonert for å takle situasjonen gjennom god drift og solid egenkapital, sier administrerende direktør Geir Bergskaugt
Sparebanken Sørs kontorbygg.
Sparebanken Sørs kontorbygg.

Sparebanken Sør fikk et resultat før skatt i tredje kvartal av 2020 på 384 millioner kroner, ned fra 433 millioner kroner i tilsvarende periode i 2019.

Bankens netto renteinntekter beløp seg til 472 millioner kroner, mot 499 mill ioner kroner i tilsvarende periode året før.

Netto tap på utlån utgjorde 6 millioner kroner i tredje kvartal. «Det har ikke vært noen større konstaterte tap, misligholdet har holdt seg på et lavt nivå og det har ikke vært noen konkurser av betydning blant bankens kunder i 2020,» skriver banken i kvartalsrapporten.

I trejde kvartal utgjorde driftskostnadene 226 millioner kroner som er på nivå med tilsvarende periode i 2019. «Banken opprettholder posisjonen som en av de mest kostnadseffektive bankene, med en kostnadsprosent på 36,6 prosent,» skriver banken i videre.

– Kvartalsrapporten viser at banken har hatt en god drift, til tross for markedsuro som følge av koronapandemien. Banken er godt posisjonert for å takle situasjonen gjennom god drift og solid egenkapital. Det viktigste for Sparebanken Sør har vært, og er fortsatt, å stille opp for de kundene som trenger hjelp i denne krevende situasjonen, sier administrerende direktør Geir Bergskaug i pressemeldingen.

Sparebank Sør i Lillesand åpner nye lokaler 

Sparebanken Sør i Osedalen flytter ned en etasje 

 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også