Pareto Bank betaler ut utbytte

Banken begrunner dette med at banken ved kvartalsskiftet har en «robust soliditet, god utlånskapasitet og høy tapsabsorberende evne». I rapporten for tredje kvartal skriver banken at de har redusert usikkerheten i bankens portefølje og at kredittkvaliteten er stabil.
Tiril Haug Villium er administrerende direktør i Pareto Bank. | Foto: Jörgen Skjelsbæk
Tiril Haug Villium er administrerende direktør i Pareto Bank. | Foto: Jörgen Skjelsbæk

Pareto Bank utbetaler et utbytte for 2019 på inntil 2,80 kroner per aksje tilsvarende 35,9 prosent av resultat tilordnet aksjonærer for 2019.

Banken fikk i tredje kvartal 2020 et resultat etter skatt på 102,9 millioner kroner, mot 96,5 millioner kroner i tredje kvartal 2019.

Bankens rentenetto er 188,2 millioner kroner i tredje kvartal, mot 173 millioner kroner for tilsvarende periode i fjor. Dette er en økning fra 183,8 millioner kroner i andre kvartal.

– Stabile gebyrinntekter og synkende rentekostnader bidro til økningen i bankens rentenetto, skriver banken i rapporten.

Nedskrivninger og tap utgjorde 6,2 millioner kroner i tredje kvartal, mot 9,1 millioner kroner for tilsvarende periode i fjor.

Banken opplyser at utlånsvolumet har vært uendret i store deler av kvartalet.

– Da noen større eiendomsprosjekter ble avsluttet i september endte volumet ned med 361 millioner kroner fra halvårsskiftet til 13.874 millioner kroner, skriver banken i rapporten.

Banken trekker frem at innskudd fra kunder fortsetter å vokse. Innskuddsvolumet er på 10.263 millioner kroner mot 85.545 millioner kroner i tredje kvartal i fjor.

Pareto Bank: – Vårt beste kvartal noensinne

Sterk utlånsvekst i Pareto Bank 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også