Hemne Sparebank: De fleste kundene har kommet gjennom krisen på en tilfredsstillende måte

Banken sier de har tett kontakt med kundene. Siden andre kvartal har banken hatt en nedgang i mislighold og tapsutsatte engasjementer på 13,8 millioner kroner.
Foto: Hemne Sparebank.
Foto: Hemne Sparebank.

Hemne Sparebank melder om et resultat etter skatt på 7,8 millioner kroner i tredje kvartal 2020, mot et positivt resultat på 6,7 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

Netto rente- og kredittprovisjonsinntekter ligger stabilt på 18,3 millioner kroner (mot 18,2 millioner kroner), mens driftskostnadene har økt fra 13,9 til 15,0 millioner kroner.

Hemne Sparebank understreker at de har tett kontakt med kundene etter at situasjonen med korona oppsto, men samtidig viser erfaringene at de fleste kundene har kommet gjennom perioden hittil på en tilfredsstillende måte.

Totale innskudd fra kunder utgjør etter tredje kvartal 2.586 millioner kroner, mot 2.487 millioner kroner per samme tidspunkt i fjor, en økning på 4,0 prosent.

Etter en periode der innskuddsdekningen flatet ut har den økt igjen i tredje kvartal, og innskuddsdekningen er nå på 84,7 prosent, mot 86,4 prosent i fjor.

– Banken vil fremdeles ha en tett oppfølging av kundeengasjement i forbindelse med koronapandemien. Underliggende drift vurderes som god, og banken har soliditet og avsetninger til å møte en forverring av situasjonen for både person- og bedriftsmarkedet. Styret mener at banken er godt rustet til å møte den usikkerheten samfunnet for tiden er inne i, sier styreleder Lars Bjørnar Lyngmo i en kommentar.

Fra andre til tredje kvartal hadde banken en nedgang i mislighold og tapsutsatte engasjementer på 13,8 millioner kroner. Ved utgangen av kvartalet var det registrert mislighold på 11,1 millioner og tapsutsatte engasjementer på 19,9 millioner.

Banken har til nå i år ført tap på utlån og garantier med 8,6 millioner kroner.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også