Norwegian Finans Holding leverer svakere, har fokus på bærekraftig vekst

– Jeg tror dette er den perfekte timingen for å fortsette å vokse på en bærekraftig måte; i løpet av den siste år har vi utviklet styring, rammeverk og risikomodeller, sier administrerende direktør, Tine Wollebekk.

Norwegian Finans Holding, morselskapet til Bank Norwegian, melder om et resultat etter skatt på 500,6 millioner kroner i tredje kvartal 2020, sammenlignet med 513,9 millioner i samme periode i fjor.

Nedgangen skyldes hovedsakelig lavere gevinster på verdipapirer, valutasvingninger og høyere digitale markedsføringskostnader, til tross for at resultatet er delvis motvirket av lavere avsetning for tap på utlån.

Netto renteinntekter endte på 1,32 milliarder kroner, mot 1,33 milliarder kroner i tredje kvartal i fjor. Avkastningen på egenkapitalen har i samme periode falt fra 24,8 til 19,6 prosent.

– Til tross for det usikre bakteppet, og som et resultat av bankens fokus på kostnadskontroll og lønnsom vekst, er resultatet i tredje kvartal solid, sier administrerende direktør, Tine Wollebekk i en kommentar.

Utlån til kunder økte med 124 millioner kroner, sammenlignet med en nedgang på rundt 2,3 milliarder kroner i forrige kvartal, som betyr at ved utgangen av tredje kvartal utgjør totale utlån 44,9 milliarder kroner.

– Jeg tror dette er den perfekte timingen for å fortsette å vokse på en bærekraftig måte; i løpet av den siste år har vi utviklet styring, rammeverk og risikomodeller. I tillegg har vi krevd økonomisk styrke for å støtte videre målrettet vekst. Jeg er sikker på at vi vil lykkes i våre vekstambisjoner med vår velprøvde lean og lavrisiko ekspansjonsmodell, sier Wollebekk.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også