FinansWatch

SpareBank 1 Østfold Akershus tar markedsandeler

SpareBank 1 Østfold Akershus erkjenner det er en tøff konkurranse, men sier at de opplever stor pågang både i privat- og bedriftsmarkedet.

Foto: SpareBank 1 Østfold Akershus

SpareBank 1 Østfold Akershus melder om et resultat etter skatt på 100 millioner kroner, sammenlignet med 81 millioner kroner i samme periode i fjor.

Netto renteinntekter endte i samme periode på 102 millioner kroner, ned fra 110 millioner kroner.

Hittil i år har banken et samlet resultat etter skatt på 272 millioner kroner, mot 320 millioner kroner i fjor.

Resultatet er ifølge banken preget av god underliggende drift i kjernevirksomheten og gode resultater fra SpareBank 1 Gruppen. Men bunnlinjen trekkes ned av høyere tapsavsetninger som følge av koronasituasjonen, samtidig som fjorårstallene fikk en positiv effekt av forsikringsfusjonen som resulterte i Fremtid.

– I usikre tider blir det ekstra tydelig at folk, næringsliv og lokalsamfunn setter pris på tryggheten ved å ha en solid lokal bank i ryggen. Personlig rådgivning og konkurransedyktige vilkår kombinert med enkle digitale bankløsninger, er et konsept som står seg godt i vår region, sier Arild Bjørn Hansen, administrerende direktør for SpareBank 1 Østfold Akershus.

Banken legger vekt på at de holder en stø kurs preget av vekst og en god egenkapitalavkastning (11,3 prosent, mot 9,6 prosent).

SpareBank 1 Østfold Akershus erkjenner det er en tøff konkurranse, men sier at de opplever stor pågang både i privat- og bedriftsmarkedet.

Banken rapporterer en utlånsvekst hittil i år på 5,5 prosent i privatmarkedet, mens for bedriftsmarkedet har banken en vekst på 12,2 prosent. For tredje kvartal var veksten henholdsvis 2,2 og 1,5 prosent.

– Det er vanskelig å spå fremtiden, men kunder og lokalsamfunn kan alltid være trygge på at de har en engasjert bank klar til å hjelpe og som bryr seg, sier Hansen.

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch