Odal Sparebank forbereder seg på flere koronatap

Usikkerheten knyttet til den fremtidige effekten av Covid-19 vurderes fortsatt som stor for Odal Sparebank, men banken leverer et resultat etter skatt for tredje kvartal i 2020 på 13,8 millioner kroner, en nedgang på 5,3 millioner kroner fra samme kvartal i fjor.
Odal Sparebank trekker frem i kvartalsrapporten at banken er godt likvid. | Foto: Google Maps
Odal Sparebank trekker frem i kvartalsrapporten at banken er godt likvid. | Foto: Google Maps

Odal Sparebank fikk et resultat etter skatt for tredje kvartal på 13,8 millioner kroner, mot 19,1 millioner i tredje kvartal i 2019.

Bokførte tap på utlån og garantier utgjør 8,4 millioner i tredje kvartal for Odal Sparebank, mens netto renteinntekter endte på 32 millioner kroner i tredje kvartal av 2020 mot 34,3 millioner under samme kvartal i fjor.

Usikkerheten er knyttet til den fremtidige effekt av COVID-19 vurderes fortsatt som stor for Odal Sparebank. Banken ser imidlertid ingen økt trend på misligholdte eller tapsutsatte engasjement etter gjennomganger og ulike stresstester av porteføljer i kjølvannet av koronapandemien i mars, kommer det frem i rapporten.

Odal Sparebank trekker frem i kvartalsrapporten at banken er godt likvid og har en «likviditetsstrategi som blant annet danner grunnlag for en sammensetning av innlån og forfallsstrukturen på denne. Vi ønsker å ha flere og mindre lån, for å redusere refinansieringsrisikoen».

Usikkerheten knyttet til den fremtidige effekten av COVID-19 vurderes fortsatt som stor for Odal Sparebank. «Myndighetenes tiltak og effekten av disse vurderes til å ha redusert de negative effektene, samt påvirket fremtidsutsiktene positivt. Selv om situasjonen ser ut til å stabilisere seg, er det vanskelig å si hvor stor andel av våre kunder som vil få alvorlige utfordringer i løpet av 2020 og 2021. Dette gjelder både privatkunder og selskaper som har mistet inntektsgrunnlaget som følge av COVID-19. Banken vil følge utviklingen tett fremover,» står det i kvartalsrapporten.

Sjeføkonom i Danske Bank: – Risikoen for at banksektoren havner i trøbbel er veldig liten

Orkla Sparebank: – Vi ser at det går ganske bra for næringslivet i regionen. Bedre enn vi fryktet 

 

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også