Nordea-sjef: – Dette er tidenes dugnadsprosjekt

Avdelingen til Håvard Lindtvedt har lånt ut penger til 1.500 oppstartsbedrifter. Målet til banken er å hjelpe kundene til å vokse og utvikle seg videre.
Foto: Nordea
Foto: Nordea

– Vi opplever at mange selskaper er underkapitalisert, sier Håvard Lindtvedt under Finansavisens konferanse Investordagene.

Lindtvedt er sjef for Startup&Growth-avdelingen i Nordea. Denne avdelingen låner for øyeblikket ut penger til 1.500 oppstartsbedrifter, og målet er å hjelpe kundene til å vokse og utvikle seg videre.

– Mellom 70 og 80 prosent av selskapene leverer under vekstambisjonene de to første årene. Konsekvensen er at kapitalbehovet øker, og neste kapitalinnhenting blir ofte utsatt. I slike scenarioer ser vi at selskapsverdiene faller fort, sier Lintvedt, ifølge avisen.

Nordea mener Norge har et unikt utgangspunkt for å skape nye flotte bedrifter, men at det trengs sterke incentivordninger. Han mener også at vi har nå en ny generasjon gründere som driver innovasjon, og utfordrer de tradisjonelle forretningsmodellene.

– Vi trenger å overføre kompetanse, og vi trenger fortsatt å utvikle sterke incentivordninger fra det offentlige, sier Lintvedt til Finansavisen og legger til.

– Jeg håper vi ser mange nye investorer innenfor dette segmentet fremover som både tilfører kapital, erfaring, nettverk og forutsigbarhet for alle de flotte gründerne vi skal leve av fremover.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også