FinansWatch

Nordea-sjef: – Dette er tidenes dugnadsprosjekt

Avdelingen til Håvard Lindtvedt har lånt ut penger til 1.500 oppstartsbedrifter. Målet til banken er å hjelpe kundene til å vokse og utvikle seg videre.

Foto: Nordea

– Vi opplever at mange selskaper er underkapitalisert, sier Håvard Lindtvedt under Finansavisens konferanse Investordagene.

Lindtvedt er sjef for Startup&Growth-avdelingen i Nordea. Denne avdelingen låner for øyeblikket ut penger til 1.500 oppstartsbedrifter, og målet er å hjelpe kundene til å vokse og utvikle seg videre.

– Mellom 70 og 80 prosent av selskapene leverer under vekstambisjonene de to første årene. Konsekvensen er at kapitalbehovet øker, og neste kapitalinnhenting blir ofte utsatt. I slike scenarioer ser vi at selskapsverdiene faller fort, sier Lintvedt, ifølge avisen.

Nordea mener Norge har et unikt utgangspunkt for å skape nye flotte bedrifter, men at det trengs sterke incentivordninger. Han mener også at vi har nå en ny generasjon gründere som driver innovasjon, og utfordrer de tradisjonelle forretningsmodellene.

– Vi trenger å overføre kompetanse, og vi trenger fortsatt å utvikle sterke incentivordninger fra det offentlige, sier Lintvedt til Finansavisen og legger til.

– Jeg håper vi ser mange nye investorer innenfor dette segmentet fremover som både tilfører kapital, erfaring, nettverk og forutsigbarhet for alle de flotte gründerne vi skal leve av fremover.

Relaterte