FinansWatch

Norske finansdirektører ser fortsatt mørkt på fremtiden

Svarene til finansdirektører viser at optimismen ligger langt under gjennomsnittet de siste ti årene. Finansbransjen skiller seg likevel positivt ut.

Foto: Johan Stub

Mindre investeringer, færre ansatte og defensive strategivalg gjør at finansdirektørene i norsk næringsliv fortsatt ser mørkt på fremtiden.

Ifølge Dagens Næringsliv viser svarene til 95 finansdirektører at optimismen ligger langt under gjennomsnittet de siste ti årene, i en undersøkelse gjennomført av SEB og konsulentgiganten Deloitte.

– Det er mer positivt enn i mars. Men det er viktig å påpeke at selv om endringen er positiv er fremtidstroen fortsatt på et veldig lavt nivå, og under hva som var tilfelle under oljekrisen i 2015, sier Thomas Eitzen, sjefanalytiker i SEB, til Dagens Næringsliv.

I seks av 16 industrier er halvparten av de spurte tilbake til pre-korona nivåer. Det er også flere finansdirektører som ser for seg at de må redusere arbeidsstokken som følge av kostnadskutt.

Finanssektoren skiller seg likevel positivt ut. Analytikeren understreker at bankene var ekstremt negative for seks måneder siden og at bedringen må sees i sammenheng med det.

– Da var det veldig dyrt å finansiere seg. Nå er lønnsomheten fryktelig mye bedre. I mars gikk man i minus på alt, nå er lønnsomheten mer normal. Men det er ikke det samme som at man vil ansette flere folk, det vil fortsatt ta tid. Når det gjelder lånekunder så har man nå oversikt over skjelettene i skapene, selv om ikke alt er fremme i lyset, sier han til Dagens Næringsliv.

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch