FinansWatch

Norske husholdninger har økt sparingen med 110 milliarder siste år

SSBs månedlige statistikk viser at norske husholdningers innskudd har økt fra 1328 milliarder i august 2019 til 1440 milliarder i august 2020.

Norske hulsholdninger har økt sparingen krafitg i 2020. Her illustrert ved et boligfelt på Skedsmokorset. | Foto: Lise Åserud/NTB Scanpix

Det kraftige hoppet i innskudd gjør at forskjellen mellom hva bankene låner ut til husholdninger og hva husholdningene putter inn i banken er på sitt laveste det siste året. Utlånsnivået har nemlig vært nesten på stedet hvil det siste året. I august i fjor lånte bankene ut 1493,22 milliarder kroner til norske husholdninger. I august i år var tilsvarende sum 1493,25 milliarder kroner.

Økningen i utlån til husholdningene har i stedet kommet fra kredittforetakene. Der har totalsummen økt fra 1630 milliarder kroner i august 2019 til 1773 milliarder i august i år.

Også statlige låneinstitutt har økt husholdningsutlåningen noe. Der utlåningen gått fra 244 til 255 milliarder kroner i tilsvarende periode.

Norske verdipapirfond med 189 milliarder i overskudd i 2019  

Innskuddspensjon har økt med 159 millioner på fem år  

Mer fra FinansWatch

– Norske Fintechs bør satse internasjonalt

Finansforbundet har kartlagt den økonomiske utviklingen blant norske fintech-selskaper. Konklusjonen er at det er tøft å lykkes som norsk fintech, men at det er betydelig vekst i omsetning for aktørene, og at det er mange som virkelig satser.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch