Nordea har gjennomført oppkjøp

Banken har fullført kjøpet av SG Finans. Nordea forventer at inntektene til konsernet vil øke med 140 millioner euro som følge av oppkjøpet.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

19. desember 2019 annonserte Nordea at banken hadde inngått en avtale med Société Générale om å kjøpe alle aksjer i SG Finans AS og slå virksomheten sammen med Nordeas nordiske finansieringsselskap Nordea Finance.

Som tidligere annonsert forutsatte transaksjonen godkjenninger fra aktuelle myndigheter. I en pressemelding torsdag opplyser banken at godkjenningene nå er på plass, og kjøpet er fullført.

«Det forventes at transaksjonen vil ha en positiv innvirkning på Nordea-konsernets samlede årsinntekt med omtrent 140 millioner euro, og at den vil redusere den rene kjernekapitaldekningen med omtrent 35–40 basispunkter. Det forventes at transaksjonen vil føre til en mindre økning i Nordea-konsernets inntekt per aksje og avkastning på egenkapital», skriver Nordea.

SG Finans tilbyr løsninger innen finansiering av utstyr og fakturering. Selskapet har omtrent 360 medarbeidere og har virksomhet i Norge, Danmark og Sverige.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også