Dobling etter dobling for DNBs Spare-app

Stadig flere av DNBs kunder kjøper fond via bankens app Spare. Cirka en fjerdedel av alle fondkjøp i banken til og med august i år, er blitt gjort via appen.
Håkon Hansen sjef for Wealth Management i DNB | Foto: Stig B. Fiksdal/DNB
Håkon Hansen sjef for Wealth Management i DNB | Foto: Stig B. Fiksdal/DNB

– Privatkundene leter etter avkastning som kan kompensere for nullrenten, på samme måte som de institusjonelle investorene. Dette så vi en økt tendens til allerede før coronautbruddet her hjemme, da det var høy aktivitet blant våre kunder i vinter. sier Håkon Hansen, sjef for Wealth Management i DNB til Finansavisen.

Bankens interne tall viser att nordmenns sparing har økt kraftig i år og at stadig flere tar kontroll over sparingen via digitale selvbetjeningsløsninger. DNBs bruttotall viser at bankens personkunder pr. august hadde kjøpt aksje og kombinasjonsfond for 21 millirarder kroner i år. 4,3 milliarder har kommet via Spare. Appen er blitt lastet ned 350.000 ganger og har hatt 200.000 aktive brukere hittil i år.

– Spare-appen ble lansert i 2017, og vi har siden opplevd at bruken ble doblet i både 2018 og 2019. Så langt i 2020 er allerede fjorårsvolumet mer enn doblet på nytt, sier Hansen.

Han forteller om en nærmest eksponentiell vekst i bruken, men tror det er enda mer å hente ut av appen.

– Så langt har vi bare samlet spare- og innskuddsproduktene, men innen pensjonstilbudet er det flere muligheter. Vi tror det særlig blir mer aktuelt etter at blir åpnet opp for «Egen pensjonskonto» fra nyttår, sier Hansen.

ZTL utfordrer i SMB-markedet: – Vi endrer verdikjeden og tar den vekk fra bankene 

Tar snarvei til SMB-kundene med bankkjøp 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også