DNB ble saksøkt av stiftelse

Nå har Oslo tingrett konkludert med at banken var i sin fulle rett til å nekte milliardsstiftelse med tilknytning til Smiths Venners å låne penger i banken.
Oslo tingrett | Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
Oslo tingrett | Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Dommen fra Oslo tingrett ble klar mandag.

DN skriver at det er Brunstadstifelsen, som er nært knyttet til Smiths Venner, som tapte søksmålet mot DNB.

– Vi er naturligvis fornøyd med å få medhold på alle punkter, men utover dette har vi ikke noe ønske om å kommentere dommen, sier kommunikasjonsrådgiver Andreas Nyheim i DNB til DN.

DN skriver at stiftelsen er dømt til å betale 300.000 kroner i saksomkostninger til banken, men at stiftelsen ikke har tatt stilling til en eventuell anke og at dommen derfor ikke er rettskraftig.

– Brunstadstiftelsen registrerer rettens avgjørelse, og er naturligvis skuffet over at DNB ikke må betale tilbake rammeprovisjonen som vi mener de urettmessig har tatt seg betalt for. Vi vil nå studere dommens begrunnelse for å vurdere en anke til lagmannsretten, skriver styreleder i stiftelsen, Finn Åge Ødegaard, i en epost til DN.

I dommen står det blant annet:

«Det forelå kontraktsbrudd fra Brunstadstiftelsens side som ga banken rett til å nekte trekk på kreditten. I en slik situasjon er det etter rettens oppfatning irrelevant om bankens oppfatning av kundeforholdet i tillegg kan ha vært farget av at de ikke fikk tilfredsstillende svar fra Brunstadstiftelsen i forbindelse med kundekontrollen etter hvitvaskingsloven, eller av at banken eventuelt hadde sendt rapport om mistenkelig transaksjon til Økokrim».

DNB vet ikke hvem som kontrollerer milliardstiftelse 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også