FinansWatch

Smittevern stopper populær konfirmant-tjeneste for Selbu Sparebank

I flere norske lokalbanker har det vært mulig å bla i en perm for å finne årets konfirmanter om man vil gi dem en økonomisk påskjønnelse. Det har Covid-19 satt en stopper for i år.

Såkalte konfirmant-telegram har vært en tradisjon i flere norske lokalsamfunn. Ordningen har vært organisert av den lokale sparebanken og har latt lokalbefolkningen gi pengegaver til årets konfirmanter. Pengegavene har blitt samlet opp og gitt til konfirmantene sammen et telegram med hilsen eller navn fra giverne.

– Den tjenesten har måttet utgå i år på grunn av smitteverntiltak. Listene har tradisjonelt sett vært samlet i permer, og det er mange som blar i de samme permene i dagene før konfirmasjonen. Da dette kan være en klar kilde til smitte ønsket ikke banken å gjennomføre dette, sier May Grethe Slind i Selbu Sparebank til avisen Selbyggen.

Derfor har foreldrene til konfirmantene i Selbu laget sin egen, digitale løsning basert på Vipps. Og i stedet for at banken oppbevarer listen over navn og telefonnummer blir listen å finne i lokalavisen.

– Vi merket at folk begynte å spørre om hvordan de kunne gjøre det. Det er jo en inngrodd skikk her i dalføret, så da bestemte vi oss for å imøtekomme det ønsket, sier Mona Borseth, forelder til en av årets konfirmanter, til Selbyggen.

Men Selbu Sparebank har ikke tenkt å gi helt opp som tilbyder av konfirmant-gaver. De giverne som ikke ønsker eller kan bruke Vipps kan få gitt gaver gjennom banken i form av gavekort, fondsbevis, bankinskudd eller bankremisse, lover banken.

Selbu Sparebank leter etter ny banskjef midt i pandemien

Selbu har hatt bare fire banksjefer på nesten 100 år 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch