Vestlandsbanker med nasjonale ambisjoner

Sparebanker på Vestlandet har opprettet nasjonale banktilbud i et forsøk på å kapre nye boliglånskunder over hele landet.
Konsernsjef Lisbeth K. Nærø i Fana Sparebank. | Foto: Fana Sparebank
Konsernsjef Lisbeth K. Nærø i Fana Sparebank. | Foto: Fana Sparebank

Fana Sparebanks nystartede tilbud, Himla Banktjenester har gjort det bra den siste tiden. Etter kun to måneder har de lånt ut 530 millioner kroner i boliglån, skriver Finansavisen.

– Tilbudet skal være enkelt, og ikke minst oversiktlig: Om kunden kan stille med en egenkapitalandel på minst 25 prosent, kan vedkommende få boliglån, og Himla Banktjenester skal til enhver tid ha et av landets tre beste tilbud på Finansportalen, sier konsernsjef Lisbet K. Nærø i Fana Sparebank til avisen.

I andre kvartal hadde sparebanken en utlånsvekst på 4,6 prosent i personmarkedet. Gjennom Himla har sparebanken boliglån på opptil 75 prosent belåning med en boligrente på 1,56 prosent.

Sparebank Vest opprettet i fjor Bulder Bank, som kan skilte med  boliglån med boligrente ned til 1,44 prosent.

De to bankene kan dermed ende opp med en tilsvarende rolle lik den Danske Bank tok da de for noen år tilbake inngikk den såkalte Akademiker-avtalen.

– Pris og brukeropplevelse er et viktig konkurransefortrinn for oss, da Bulder skal slå an nasjonalt, og det er ingen tvil om at konseptene samlet over tid være med på å presse prisene, sier konsernsjef Jan Erik Kjerpeseth i Sparebanken Vest.

Handelsbanken med ny bærekraftsjef – men leter fortsatt i Norge 

BRAbank-gründer Bent Gjendem synes det er trist å forlate skuta 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også