FinansWatch

Amerikansk hvitvaskingssøksmål mot Danske Bank og tidligere toppsjefer avvises

Et søksmål ved en amerikansk domstol i New York mot Danske Bank og fire tidligere sjefer i banken er avvist.

Foto: Magnus Eidem

FinansWatch.dk skriver at dette er godt nytt for Danske Bank og de fire tidligere sjefene som satt på topp under hvitvaskingsskandalen i Estland.

Avisen henviser til flere internasjonale medier, deriblant Reuters, som skriver at et søksmål med fire amerikanske pensjonskasser i spissen er blitt avvist ved en domstol i New York.

De fire pensjonskassene har forsøkt å overbevise domstolen om at Danske Bank og sjefene ikke har opplyst markedet tilstrekkelig i forbindelse med saken. Pensjonskassene mener dette har ført til kurstap.

Men Reuters skriver at dommer Valerie Caproni mener pensjonskassene ikke i tilstrekkelig grad har bevist at banken på feilaktig vis har innregnet inntekter fra hvitvasking av penger eller bagatellisert overvåkningsfeil.

FinansWatch.dk skriver at det blant annet er den amerikanske pensjonskassen Plumbers & Steamfitters Local 773 Pension Fund som står bak det amerikanske søksmålet.

Mer fra FinansWatch

Sbanken utsatt for dataangrep

Sbanken ble lørdag formiddag utsatt for et dataangrep av samme type som flere norske instanser ble utsatt for denne uka.

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch