FinansWatch

Banksjef friskmelder SMB-markedet: Veksten er tilbake hos kundene til Aprila

I juni hadde Aprilas kunder en snittomsetning på 596.000 kroner, som er en oppgang på nesten 30 prosent siden april. – Overraskende nok ser vi en økende lønnsomhet og at bedriftene er mer solide enn de var før krisen, sier banksjef Halvor Lande til FinansWatch.

Halvor Lunde i Aprila Bank er overrasket over utviklingen til bedriftskundene, men er positiv til at trenden fortsetter både for bedriftene og banken. | Foto: Aprila Bank

– Dette er første gang siden nedstengningen i mars at bedriftene har klart å overgå fjorårets omsetningstall på månedsbasis. Samtidig har bedriftene holdt god kontroll på kostnadene, med et gjennomsnittlig driftsresultat på 163.000 kroner i juni, som er mer enn 40 prosent bedre enn fjorårets juniresultat, sier banksjef Halvor Lande.

Ifølge Aprila Bank, som ble startet opp i 2018 og er en digitalbank som retter seg mot små- og mellomstore bedrifter, har innhentingen til bankkundene gått langt raskere enn ventet. Lande mener det en positiv trend i SMB-markedet som nesten er tilbake til normalnivå, selv om det fortsatt er et stykke opp til nivåene på begynnelsen av 2020.

Allerede abonnent? Logg inn.

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis.
Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til FinansWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch