FinansWatch

Norgesgruppen har etablert eget finansforetak – bryter kredittkortsamarbeidet med DNB

Banken har i mange år administrert kredittkortet Trumf Visa. Nå overtar det nyetablerte datterselskapet til Norgesgruppen, Norgesgruppen Finans, håndteringen av Trumf Visa.

Selvbetjente betalingsløsninger hos Meny. Nå varsler Norgesgruppen en ny generasjon av betalingsterminaler. | Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

– Dette er ikke en uventet utvikling, da større kjeder som Norgesgruppen ønsker å ha mer kontroll over hele verdikjeden, for å selv kunne ta ut mest mulig verdi i kundedataene og sikre lønnsomhet, sier kommunikasjonsrådgiver Marte Anundsen Vilming i DNB til DN.

Norgesgruppen består av Kiwi, Meny, Spar og Joker. Avisen skriver at det vil komme en ny generasjon betalingsterminaler i disse butikkene i løpet av høsten, og at det vil åpne opp for nye betalingsalternativer.

Truls Fjeldstad, sjef for Trumf og markeds- og analysedirektør i Norgesgruppen, understreker til DN at Norgesgruppen ikke skal begynne med forbrukslån, men har et mål om å forenkle betalingsløsningene.

– For Norgesgruppen er det viktig å ha kontroll over betalingen, spesielt kundens ID. I det store fremtidsbildet er vår frykt at det skal komme noen mellom oss og kunden. I forlengelsen av det tar vi kredittkorttjenesten hjem og håndterer det selv, sier han til DN.

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch