Sparebanken DIN med stabilt resultat, men større usikkerhet

Sparebanken merker konsekvensene av Covid-19, og uttaler at det spesielt knyttet til vekst og tapsvurderinger er større usikkerhet enn vanlig.
Ben Roger Elvenes, adm. direktør Sparebanken DIN. | Foto: Sparebanken DIN
Ben Roger Elvenes, adm. direktør Sparebanken DIN. | Foto: Sparebanken DIN

Sparebanken DIN fikk i andre kvartal et resultat etter skatt på 22,3 millioner kroner, mot 22,3 millioner kroner i samme periode i fjor. Totale inntekter beløp seg til 45,0 millioner kroner, opp fra 42,2 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

Hittil i 2020 har banken et samlet overskudd på 27,3 millioner kroner, sammenlignet med 32,4 millioner kroner i fjor. Netto rente- og kredittprovisjonsinntekter er hittil i år 49,2 millioner kroner, 0,6 millioner høyere enn i fjor.

Banken har 5,9 millioner kroner i tap på utlån og garantier per andre kvartal, hvor kostanden utgjøres av konstaterte og periodiserte tap, i tillegg til steg 1 og steg 2 (gruppevise nedskrivninger). I fjor hadde banken 1,8 millioner kroner i tap.

Innskudd fra kunder har økt med 192,2 millioner kroner siste 12 måneder, tilsvarende 4,77 prosent, som sender samlede innskudd opp i rundt 4,2 milliarder kroner. Utlånsveksten siste 12 måneder har vært 7,3 prosent.

«For Sparebanken DIN vil det være større usikkerhet enn normalt, særlig knyttet til vekst og tapsvurderinger. Det er i dag ikke mulig å estimere de økonomiske effektene, men Sparebanken DIN har en solid kapitalsituasjon, vi har god likviditet og har relativt liten eksponering mot de næringen som har vist seg å være mest utsatt så langt», skriver banken som merker konsekvensene av Covid-19.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også