FinansWatch

Danske Bank til Høyesterett med irsk låneskandale

Danske Bank har utfordret en avgjørelse av den irske finansielle ombudsmann i en sak om boliglån.

Danske Banks hovedkontor i Trondheim. | Foto: Magnus Eidem

Ifølge The Times, som omtalte saken først, har Danske Bank kun vært involvert i skaden i mindre omfang.

FinansWatch.dk skriver at saken, kort fortalt, handler om at Danske Bank, sammen med en rekke andre lokale banker i Irland, er blitt beskyldt for å ha snytt kunder i forbindelse med såkaldte tracker mortage-lån.

Disse lånene er veldig billige lån siden renten følger den Europeiske Sentralbank pluss en margin på for eksempel ett prosentpoeng.

Avisen skriver videre at det for noen år siden kom frem at mange irske bankkunder hadde blitt nektet muligheten for disse attraktive lånene ved at marginen var høyere eller at de urettmessig ble flyttet fra tracker-lån til dyrere lån med fast eller variabel rente, selv om de var berettiget til et tracker-lån.

Nå skriver The Times at Danske Bank har valgt å ta beslutningen fra den finansielle ombudsmannen i Irland til Høyesterett. Grunnen er at ombudsmannen har beordret banken til å gjenopprettet tracker mortage-lån i en konkret lånesak.

FinansWatch.dk skriver at Danske Bank ikke ønsker å kommentere saken, fordi banken ikke ønsker å kommentere individuelle kundeforhold eller pågående rettssaker.

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch