FinansWatch

Forbrukerrådet var positive til avvik fra de ordinære boliglånsreglene fordi det gav bankene mulighet til å gi avdragsfrihet under koronakrisen

Men nå vil Forbrukerrådet returnere til det ordinære regelverket for boliglånsreglene. Danske Bank mener det kan være behov for fleksibiliteten dersom en ny smittebølge rammer.

Inger Lise Blyverket er direktør i Forbrukerrådet. | Foto: John Trygve Tollefsen/Forbrukerrådet

– I en ekstraordinær situasjon settes det inn kraftfulle tiltak som også kan misbrukes. Derfor er det viktig så raskt som mulig å returnere til det ordinære regelverket, sier direktør Inger Lise Blyverket i Forbrukerrådet til E24.

Da koronapandemien rammet økte Finansdepartementet bankenes avviksmulighet til 20 prosent. Forbrukerrådet stilte seg positive til unntaket fordi bankene da fikk mulighet til å gi avdragsfrihet.

– Vi var for å skape større fleksibilitet i en så ekstraordinær tid. Nå er det behov for å gå tilbake på bakgrunn av at vi er bekymret for norske husholdningers gjeldsopptak, sier direktør Inger Lise Blyverket i Forbrukerrådet til E24.

Aleksander Dahl, leder for personmarkedet i Danske Bank, sier til E24 at det er vanskelig å si hvor mange som trenger den økte fleksibiliteten om det kommer en ny smittebølge.

Bankenes avviksmulighet gjelder foreløpig ut september.

Finanstilsynet opplyser til E24 at det i løpet av de nærmeste ukene vil bli publisert mer informasjon om hvordan bankpraksisen har vært under krisen.

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch