Høland og Setskog Sparebank med høyere inntekter på alle produktområder

Banken opplyser om at resultat før tap i første halvår på 45,5 millioner kroner er i liten grad påvirket korona.
John Sigurd Bjørknes, banksjef i Høland og Setskog Sparebank. | Foto: Høland og Setskog Sparebank
John Sigurd Bjørknes, banksjef i Høland og Setskog Sparebank. | Foto: Høland og Setskog Sparebank

Høland og Setskog Sparebank melder om et resultat etter skatt på 16,4 millioner kroner, sammenlignet med 16,9 millioner kroner i samme periode i fjor.

Netto rente- og kredittprovisjonsinntekter beløp seg til 29,2 millioner kroner, mot 29,3 millioner kroner. Netto andre driftsinntekter økte i samme periode fra 14,6 til 16,5 millioner kroner. Inntektene er noe høyere for alle produktområder, og høyere margin fra EBK-finansiering.

Banken opplyser om at resultat før tap i første halvår på 45,5 millioner kroner er i liten grad påvirket korona-effekter, dog er obligasjonsporteføljen nedskrevet med 2,9 millioner kroner.

Styret mener at det er foretatt tilstrekkelige bokførte nedskrivninger, hvor balanseførte avsetninger ligger på 51,4 millioner ved utgangen av andre kvartal.

«Med korona-pandemien liggende over landet er det stor utsikkerhet knyttet til utviklingen fremover. Banken har stort fokus på god kundebetjening, kompetanseutvikling og effektivisering for å skape god langsiktig lønnsomhet. Kunder og egenkapitalbeviseiere skal oppleve banken som fremtidsorientert og som en betydelig bidragsyter i lokalsamfunnet, nær og engasjert».

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også