FinansWatch

Bien Sparebank har fått redusert utlånsporteføljen til bedriftskunder med 65,3 millioner kroner

Bankens utlånsportefølje til bedriftskunder utgjør 10 prosent av totale utlån, inkludert EBK. – Ferdigstillelse av byggeprosjekter og færre nye igangsatte er hovedårsaken til reduksjonen, skriver banken i kvartalsrapporten.

Øyvind Hurlen er administrerende banksjef i Bien Sparebank. | Foto: Bien Sparebank

– Utlånsporteføljen til bedriftskunder har hittil i år blitt redusert med 10,7 prosent, tilsvarende 65,3 millioner kroner, står det i kvartalsrapporten til Bien Sparebank.

Inn mot sommeren har banken opplevd en økt tilstrømming av lånesøknader fra både eksisterende og nye kunder.

Banken opplyser at misligholdte lån uten nedskrivning utgjorde ved utgangen av perioden 19,6 millioner kroner, noe som tilsvarer en økning på en halv million kroner siden årsskiftet.

– Dette tilsvarer 0,38 prosent av totale utlån, inklusive EBK-porteføljen, skriver banken i rapporten og legger til:

– Det er ikke avdekket grunnlag for individuelle tapsføringer i andre kvartal.

Banken oppgir at det ikke har vært realisert tap i første halvår, men at den store usikkerheten i markedet gjorde at banken å gjøre en tilleggsavsetning på fem millioner kroner i første kvartal.

Banken venter en lavere avsetning på utlån og finansielle forpliktelser i tiden fremover, og peker på at det er stor usikkerhet knyttet til de makroøkonomiske konsekvensene av korona.

– Det er styrets vurdering at Bien Sparebank er godt rustet for å møte krevende tider. Banken er godt kapitalisert og har god kapasitet til å bistå eksisterende og nye kunder fremover, står det i rapporten.

Banksjefen i Bien om boligmarkedet: – Vi merker at vi er en Oslo-bank 

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch