Flere meglerhus har større tro på SpareBank 1 SR-Bank

Både DNB Markets, Danske Bank og ABG Sundal Collier er blant de som hever kursmålet på bankaksjen etter denne ukens kvartalstall.
Administrerende direktør i SpareBank1 SR-Bank Arne Austreid | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Administrerende direktør i SpareBank1 SR-Bank Arne Austreid | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

SpareBank1 SR-Banks resultat som kom denne uken var preget av høye nedskrivninger. I første halvår tok banken nedskrivninger på utlån og garantier på nesten 1.4 milliarder kroner, mot 30 millioner kroner for samme periode i fjor.

Nettoinntektene steg i samme periode fra 1,9 til 2,1 milliarder kroner. Analytikerne som følger banken sier seg fornøyd med utviklingen, og flere meglerhus har derfor denne uken oppjustert sine prognoser og estimater.

I torsdagens handel steg aksjen 3,7 prosent. Fredag er den også opp i underkant av en prosent, som gjør at banken har en markedsverdi på 19,7 milliarder kroner.

«Banken viste seg mer motstandsdyktig enn forventet i andre kvartal, og vi forventer lavere nedskrivninger fremover. Vårt estimat for resultat pr. aksje for 2021 og 2022 er løftet med henholdsvis åtte og fem prosent, og vi ser nå en bedre risk/reward i aksjen og oppgraderer til kjøp, skriver Arctic. Det skriver Finansavisen som viser til TDN Direkt.

Robotisering hjelper SpareBank1 SR-Bank i krevende tider der kunder strever med sine låneforpliktelser

SpareBank1 SR-Banks resultat preget av høye nedskrivninger

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også