FinansWatch

Utlånsundersøkelsen: Bankene har brukt den utvidede fleksibilitetskvoten i «noen grad»

Bankene selv oppgir at de i liten grad tar i bruk unntaksregelen for boliglån.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

DN har sjekket i hvilken grad ulike banker i Norge tar i bruk fleksibilitetskvoten i boliglånsforskriften. Regjeringen innførte midlertidige endringer i boliglånsforskriften da koronakrisen rammet for at bankene skulle ha fleksibilitet til å hjelpe sine kunder.

Dermed kan bankene nå avvike fra kravene i boliglånsforskriften for inntil 20 prosent av utlånsvolumet, der det normalt sett er 10 prosent for hele landet med unntak av hovedstaden der det er 8 prosent som gjelder.

BN Bank opplyser til avisen at de nå fraviker rett over ti prosent.

Mens SpareBank1 SMN, ifølge tall DN sitter på, har økt andelen avvik utenfor Oslo til 7,5 prosent og i Oslo til 10 prosent.

Hverken DNB, Nordea eller Danske Bank vil oppgi til avisen om hvor ofte de avviker fra boliglånsforskriften, men de sier til DN at de ligger «godt under grensen på 20 prosent».

DNB: – Vi ser en økning i unge som vil inn på boligmarkedet

Danske Bank opplever en solid økning i antall kunder som ønsker lån 

Mer fra FinansWatch

– Bulder Bank skal alltid vera ein utfordrar

– Vi skal halde på utfordrarposisjonen og vil heile tida søkje etter nye måtar og løyse kundane sine utfordringar på, seier direktør i Bulder Bank, Torvald Kvamme, til FinansWatch.

– Det har vært et sterkt kvartal

Det var en svært fornøyd konsernsjef som la fram kvartalsresultatene til Sparebank 1 SMN i går. – Av sparebankene tror jeg vi topper avkastningstabellen, sa Jan-Frode Janson.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch