FinansWatch

Sentralbank kutter rekordlav rente

Brasils sentralbank kuttet onsdag styringsrenta, som allerede var på et historisk bunnivå, med ytterligere 0,25 prosent.

Brasil er verdens nest hardest rammede land av koronaviruset, etter USA, med 97.288 registrerte dødsfall og drøye 2,85 millioner smittetilfeller. Nå kutter sentralbanken igjen. | Foto: Eraldo Peres/AP

Hensikten er å hjelpe landets økonomi med å komme seg på fote igjen midt i koronapandemien.

Etter kuttet er styringsrenta Selic nede på to prosent. Banken åpnet også for nok et «lite» kutt. Siden juni 2019, da renta var 6,5 prosent, har den blitt kuttet jevnlig.

Verdensbanken har tidligere varslet at Brasils økonomi vil krympe med 8 prosent i 2020 på grunn av virusutbruddet, noe som også vil være ny rekord for Latin-Amerikas største økonomi.

Brasil er verdens nest hardest rammede land av koronaviruset, etter USA, med 97.288 registrerte dødsfall og drøye 2,85 millioner smittetilfeller.

Samtidig er det en utbredt oppfatning at landet har gjennomført lite testing og at de reelle tallene trolig er langt høyere.

Mer fra FinansWatch

Tryg inngår forlik i underslagssak

I en underslagssak har Sandberg revisjon, On time regnskap, regnskapskonsulent Johnsgaard og Gjensidige forsikring inngått forlik med Tryg forsikring før saken kom opp i Oslo tingrett.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch