FinansWatch

Analytikere om hvitvaskingen i Danske Bank: – Anslår en milliard dollar i bot

Hvitvaskingsskandalen i Estland er et vedvarende skjelett i skapet for Danske Bank. Tidligere i år ble banken beordret av det danske Finanstilsynet å legge ti milliarder til side for eventuelle bøter, men i en ny analyse fra Bloomberg anslås det at boten kan være på 1,7 milliarder danske kroner.

Foto: Danske Bank

Danske Bank står overfor en bot på én milliard dollar fra det amerikanske Finanstilsynet (SEC) etter bankens hvitvaskingsskandale i Estland, skriver Bloomberg Intelligence i en fersk analyse i følge Dagens Næringsliv.

Tidligere i år ble banken beordret av det danske Finanstilsynet å legge ti milliarder til side for eventuelle bøter som følge av skandalen.

Hvitvaskingssaken startet i 2018 etter at det ble kjent at bankens estiske filial ble brukt til å sluse flere milliarder kroner til Russland og andre tidligere østblokkland, har Danske Bank stått i sentrum for etterforskninger, straffesaker og søksmål i flere land.

«Vi kan ikke kommentere forhold vedrørende «non resident»-avdelingen i Estland, da saken fortsatt er under etterforskning av myndighetene. Vi samarbeider naturligvis med alle relevante myndighet», skrev Danske Bank i en kommentar til Dagens Næringsliv i november i fjor.

Bloombergs anslag på botens størrelse baserer seg på overskuddet i avdelingen for utenlandske kunder, såkalte «non residents», der hvitvaskingen skal ha skjedd – på 1,7 milliarder danske kroner. Bloomberg presiserer også at det fremdeles er uklart nøyaktig hva SEC etterforsker Danske Bank for – men viser til uttalelser fra banken som tyder på at de samarbeider.

Danske Bank tror en ny bølge av koronavirus vil påvirke både investeringer og tillit

Relaterte