FinansWatch

Analytikere om hvitvaskingen i Danske Bank: – Anslår en milliard dollar i bot

Hvitvaskingsskandalen i Estland er et vedvarende skjelett i skapet for Danske Bank. Tidligere i år ble banken beordret av det danske Finanstilsynet å legge ti milliarder til side for eventuelle bøter, men i en ny analyse fra Bloomberg anslås det at boten kan være på 1,7 milliarder danske kroner.

Foto: Danske Bank

Danske Bank står overfor en bot på én milliard dollar fra det amerikanske Finanstilsynet (SEC) etter bankens hvitvaskingsskandale i Estland, skriver Bloomberg Intelligence i en fersk analyse i følge Dagens Næringsliv.

Tidligere i år ble banken beordret av det danske Finanstilsynet å legge ti milliarder til side for eventuelle bøter som følge av skandalen.

Hvitvaskingssaken startet i 2018 etter at det ble kjent at bankens estiske filial ble brukt til å sluse flere milliarder kroner til Russland og andre tidligere østblokkland, har Danske Bank stått i sentrum for etterforskninger, straffesaker og søksmål i flere land.

«Vi kan ikke kommentere forhold vedrørende «non resident»-avdelingen i Estland, da saken fortsatt er under etterforskning av myndighetene. Vi samarbeider naturligvis med alle relevante myndighet», skrev Danske Bank i en kommentar til Dagens Næringsliv i november i fjor.

Bloombergs anslag på botens størrelse baserer seg på overskuddet i avdelingen for utenlandske kunder, såkalte «non residents», der hvitvaskingen skal ha skjedd – på 1,7 milliarder danske kroner. Bloomberg presiserer også at det fremdeles er uklart nøyaktig hva SEC etterforsker Danske Bank for – men viser til uttalelser fra banken som tyder på at de samarbeider.

Danske Bank tror en ny bølge av koronavirus vil påvirke både investeringer og tillit 

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch