FinansWatch

Politiet om BankID-svindel: – Det er en klar trend at det blir mer og mer av det

– Vi ser en økning i misbruk av identitet og beløpene varierer veldig, sier seksjonsleder Rune Skjold ved seksjon for finans- og spesialetterforskning i Oslo politidistrikt.

Foto: NTB scanpix/ Gorm Kallestad

BankID- svindel øker og politiet syner en klar trend. Ved bruk av personers BankID-brikke har svindlere tatt opp store lån i ofrenes navn, hvor utbyttet av svindelen er blitt overført til andre personers kontoer. Politiet mener ofrene har vært utsatt for profesjonelt organisert svindel.

– Vi ser en økning i misbruk av identitet. Det er en klar trend at det blir mer og mer av det. På en eller annen måte får de tak i BankID-en til enkelte og nok informasjon til å kunne misbruke det, sier seksjonsleder Rune Skjold ved seksjon for finans- og spesialetterforskning i Oslo politidistrikt, til Dagens Næringsliv.

– Beløpene varierer veldig. Men vi ser at det fort kan bli store beløp for enkelte privatpersoner. De har ofte ikke store verdier, og så står de til ansvar overfor banken. Det kan bli en stor belastning for dem det gjelder, fortsetter Skjold.

Visa blør i tredje kvartal - kortbruken stupte 23 prosent  

– Bank er ikke interessant nok til at folk skal bry seg om en kul, fancy app som gjør betalingsopplevelsen bedre 

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch