FinansWatch

Utenlandske investorer i kø for å låne ut milliarder til Sparebanken Vest

Forrige uke hentet Sparebanken Vest 5,35 milliarder kroner i sin første grønne obligasjon noensinne. Konsernsjef Jan Erik Kjerpeseth mener dette bare er starten på bærekraftsarbeidet og banken ønsker nå å ta en større posisjon innen grønn finansiering.

– Dette var første gang vi utstedte en grønn obligasjon, men dette er bare starten. Vi kommer til å arbeide videre for å være i posisjon til å hente mer grønn finansiering, sier Kjerpeseth til FinansWatch.

– Dette er bare starten på bærekraftsarbeidet hos oss. Vi kommer til å arbeide videre for å være i posisjon til å hente mer grønn finansiering for både privatkunder og næringslivet på Vestlandet, sier Jan Erik Kjerpeseth, konsernsjef i Sparebanken Vest.

Forrige uke ble markert som en milepæl da banken hentet 500 millioner euro, tilsvarende 5,35 milliarder, i sin første grønne obligasjon noensinne.

Les hele artikkelen

Få 21 dagers fri tilgang.
Ingen kredittkort nødvendig.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til FinansWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra FinansWatch

Verdsettelse av fast eiendom: Nå kommer det nye krav

– Finanstilsynet har gjennom en god prosess lagt til rette for at utviklingen av avanserte og digitaliserte prosesser knyttet til bolighandel og boliglån i Norge kan ivaretas, sier Erik Johansen, direktør for bank og kapitalmarked i Finans Norge.

Les også

Relaterte

Trial banner

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger