FinansWatch

Banktopp spår konkursbølge og at bankene kan få større problemer

Konsernsjef i DBS mener at myndighetene ikke lenger har råd til å støtte næringslivet finansielt. Da vil det bli en oppblomstring av konkurser, som i sin tur vil føre til at problemene vil smitte over på finanssektoren.

Foto: Wong Maye-E/AP

Bankene kan oppleve langt større skade på balansene etter hvert som stimuleringstiltakene fra myndighetene blir rullet tilbake.

Det sier Piyush Gupta til CNBC, som er konsernsjef i den multinasjonale banken DBS. Han menter at ulike lands regjeringer ikke kan fortsette med å støtte næringslivet økonomisk med støtteordninger for å stimulere til økonomisk aktivitet, hindre konkurser og økt arbeidsledighet.

Mange virksomheter blir holdt levende som følge av disse ordningene. Når myndighetene ikke lenger har råd til å støtte næringslivet finansielt vil det bli en oppblomstring av konkurser, som i sin tur vil føre til at problemene vil smitte over på finanssektoren.

Når det kommer til banksektoren mener Gupta at bankene vil få mye større problemer med balansene, til tross for at banksektoren har tatt store utlånstap hittil i første halvdel av 2020 for å håndtere ringvirkningene av koronapandemien.

– Jeg tror du vil se mer stress på det finansielle systemet i den senere delen av året og neste år uten tvil. Og det er bare fordi utfallet av det makroøkonomiske sjokket fortsatt må filtrere gjennom det økonomiske systemet på dette tidspunktet som jeg tror vil komme, sier konsernsjefen til nyhetsstedet.

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch