Danske Bank snur i boliglånspraksisen - vil igjen gi lån før salg

I forbindelse med koronapandemien oppfordret flere banker kundene til å selge eksisterende bolig før de kjøpte ny. Nå snur Danske Bank.
Foto: Danske Bank
Foto: Danske Bank

Danske Bank var en av flere banker som under koronapandemien strammet inn på kravene for å få boliglån, og oppfordret kundene til å selge egen bolig før de kjøpte ny.

Hvis bankkundene ikke gjorde det, kunne de risikere at verdien på finansieringsbeviset ble redusert med ti prosent, ifølge Dagens Næringsliv. Men nå snur Danske Bank som følge av betydelig bedring i det norske boligmarkedet.

– Vi går bort fra anbefalingen om å selge boligen først og kjøpe etterpå. Hovedsakelig er det fordi omløpshastigheten og prisutviklingen er bedre enn det vi fryktet i mars. Det er klart at omsetningen fremdeles er lavere, men fortsatt på et relativt godt nivå, sier Aleksander Dahl til avisen, som er leder for personmarkedet i Danske Bank.

Han kaller det årsak og virkning, men sier samtidig at kundene hadde forståelse for oppfordringen.

– Det skyldes de tre rentekuttene og at bankene har fulgt etter med å senke boliglånsrentene. Det som er det viktigste er at markedet ser bedre ut enn det mange fryktet. I samtaler med kunder om mellomfinansiering vil vi dog, som tidligere, selvsagt gjøre individuelle vurderinger og gi råd ut fra hver enkelt kunde sin situasjon, forteller han.

DNB får grønt lys til å endre konsernstruktur

Finanstilsynet har bedt finansforetakene gå gjennom sine godtgjøringsordninger 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også