FinansWatch

SpareBank 1 Østlandet deler ut 2,5 millioner i talentstipend

For syvende gang deler banken ut penger til talenter fra Innlandet, Oslo og Akershus. I år fordeles potten på 90 unge talenter.

Foto: SpareBank 1 Østlandet

SpareBank 1 Østlandets opplyser at banken har gitt 2,5 millioner kroner til 90 talenter innen idrett, kunst og kultur. I alt var det 313 personer som søkte om stipend.

«Hensikten med SpareBank 1 Østlandets talentstipend er å bidra til at unge innen individuelle idretter, kunst og kultur får utvikle sine talenter. Banken er opptatt av å gi tilbake til lokalsamfunnet og ønsker å bidra til stolthet rundt enkeltprestasjoner og utvikle gode forbilder», skriver banken i en pressemelding.

Innen idrett har juryen valgt 60 idrettsutøvere som mottar til sammen 1,5 millioner kroner. Utøverne får 25.000 kroner hver og kommer fra Innlandet, Oslo og Akershus.

Gjennomsnittsalder på utøverne er 20 år, og de representerer en stor bredde ulike sommer- og vinteridretter.

Bankens kunstfond har gitt støtte til nesten halvparten av de som har søkt, og opplyser at de har gitt 30 talenter innen blant annet musikk, sang, teater og billedkunst.

Mottakerne får 50.000 eller 25.000 kroner hver, til sammen én million kroner Gjennomsnittsalderen på stipendmottakerne er 25 år.

Søknadene til talentstipendet behandles av to juryer. Tildelingsutvalget for idrettsstipend består av to personer fra banken, to representanter fra Innlandet idrettskrets, to representanter fra Viken idrettskrets samt to representanter fra Olympiatoppen.

Styret for bankens kunstfond står for tildelingen av kunststipendene.

Mer fra FinansWatch

Vil refinansiere gjeld med stabil krypto

Fintech-selskapet Horde har initiert tjenesten Bustad, som gjør at gjeldstyngede huseiere kan selge ut deler av huset sitt for å betale ned på lån. Boligkjøpene finansieres av stablecoinen Bustad coin.

Disse bankene hever renten tirsdag

Etter at Norges Bank hevet styringsrenten med 0,5 prosentpoeng forrige uke har flere av Norges banker bestemt seg for å heve sine rentesatser.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch