FinansWatch

Storbank går mot strømmen og kutter i utbyttet

Wells Fargo mener de økonomiske forutsetningene har endret seg betydelig og tar grep. De fleste Wall Street-bankene gjør likevel ingen endringer.

Foto: /ritzau/AP/Matt Rourke

– Det er fortsatt usikkerhet i hvilken retning den økonomiske utviklingen vil ha fremover, og selv om det er vanskelig å forutse hvor stor innvirkning det vil ha på vår kredittportefølje», har våre økonomiske forutsetninger endret seg betydelig siden forrige kvartal.

Det sier administrerende direktør i Wells Fargo, Charlie Scharf, ifølge Bloomberg.

Dermed bryter banken med sine konkurrerende Wall Street-banker. JPMorgan Chase & Co., Bank of America Corp., Citigroup Inc., Goldman Sachs Group Inc. og Morgan har alle valgt å la utbyttene for tredje kvartal være uforandret.

Wells Fargo opplyser at det vil annonsere hvor mye reduksjonen i utbytettet blir 14. juli. Men ifølge Bloombergs estimater er det ventet en reduksjon på 20 cent, fra 0,51 til 0,20 dollar.

Da Federal Reserve slapp sin årlige stresstest for bransjen forrige uke, satt Fed et tak på de 33 største bankene på nåværende nivå. Sentralbanken uttalte samtidig at den kan gjennomføre en ny test senere i år og bruke et tøffere økonomisk scenario, noe som begrenser bankenes utbyttemuligheter for resten av 2020.

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch