FinansWatch

Handelsbanken utreder bankdirektørs deltakelse i privat lånesyndikat

Handelsbanken-direktør Ove Hobbesland har ifølge DN gitt et privat lån til grunneieren der han selv har hytte. Nå vil banken sjekke lånet mot deres etiske retningslinjer.

Foto: PR/Handelsbanken

Saken er oppdatert med sitat fra Handelsbanken.

Hobbesland og en rekke andre hytteeiere på Grimsøy har gått sammen for å låne ut 32 millioner kroner til en grunneier på Grimsøy. Lånet ble gitt slik at grunneieren kunne bruke odelsretten til å ta over Vestre Grimsøen Gård fra sin bror, som Hobbesland og de andre långiverne ønsket å avslutte sitt forhold til, ifølge DN.

Nå vil Handelsbanken undersøke om det å inngå i et slikt privat lånesyndikat med det formål å påvirke en familiestrid hvor Hobbesland selv har interesse i saken er i tråd med bankens etiske retningslinjer, ifølge DN.

– I utgangspunktet handler de etiske reglene våre om hvordan ansatte opptrer i jobben. Reglene stiller imidlertid også krav som berører livet utenfor banken ved at ansatte til enhver tid skal opptre slik at man opprettholder tilliten til banken, sier kommunikasjonsdirektør Lars N. Sæthre i Handelsbanken i en epost til DN.

Reglene sier blant annet at de ansatte skal ha høy integritet og at de ikke kan delta i privat virksomhet som strider mot interne regler og norsk lov.

Hobbesland har tittelen «director of institutional sales» i Handelsbanken og banken oppgir at han ikke har verken personal- eller budsjettansvar.

– Gitt at det er fremført påstander om en medarbeider i banken, er det naturlig at vi ser på saken for å vurdere om denne berører banken eller ikke. Det gjør vi. Ut fra artikkelen har vi ikke noe grunnlag for å konkludere, sier kommunikasjonsdirektør Lars Sæthre i Handelsbanken i en kommentar til FinansWatch.

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch