FinansWatch

Handelsbanken utreder bankdirektørs deltakelse i privat lånesyndikat

Handelsbanken-direktør Ove Hobbesland har ifølge DN gitt et privat lån til grunneieren der han selv har hytte. Nå vil banken sjekke lånet mot deres etiske retningslinjer.

Foto: PR/Handelsbanken

Saken er oppdatert med sitat fra Handelsbanken.

Hobbesland og en rekke andre hytteeiere på Grimsøy har gått sammen for å låne ut 32 millioner kroner til en grunneier på Grimsøy. Lånet ble gitt slik at grunneieren kunne bruke odelsretten til å ta over Vestre Grimsøen Gård fra sin bror, som Hobbesland og de andre långiverne ønsket å avslutte sitt forhold til, ifølge DN.

Nå vil Handelsbanken undersøke om det å inngå i et slikt privat lånesyndikat med det formål å påvirke en familiestrid hvor Hobbesland selv har interesse i saken er i tråd med bankens etiske retningslinjer, ifølge DN.

– I utgangspunktet handler de etiske reglene våre om hvordan ansatte opptrer i jobben. Reglene stiller imidlertid også krav som berører livet utenfor banken ved at ansatte til enhver tid skal opptre slik at man opprettholder tilliten til banken, sier kommunikasjonsdirektør Lars N. Sæthre i Handelsbanken i en epost til DN.

Reglene sier blant annet at de ansatte skal ha høy integritet og at de ikke kan delta i privat virksomhet som strider mot interne regler og norsk lov.

Hobbesland har tittelen «director of institutional sales» i Handelsbanken og banken oppgir at han ikke har verken personal- eller budsjettansvar.

– Gitt at det er fremført påstander om en medarbeider i banken, er det naturlig at vi ser på saken for å vurdere om denne berører banken eller ikke. Det gjør vi. Ut fra artikkelen har vi ikke noe grunnlag for å konkludere, sier kommunikasjonsdirektør Lars Sæthre i Handelsbanken i en kommentar til FinansWatch.

Mer fra FinansWatch

Kraftig økning i kortbruk

Ikke engang i den travleste sommerperioden i 2019 har DNB sett tilsvarende kortbruk som de ser nå, melder banken.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch