FinansWatch

Fed begrenser utbytte og tilbakekjøp av aksjer

USA storbanker kan ikke øke utbyttet eller gjenoppta tilbakekjøp av aksjer før etter tredje kvartal. Det var beskjeden fra den amerikanske sentralbanken Federal Reserve efter den seneste stresstesten av 34 banker.

Den amerikanske sentralbankens, Federal Reserve, hovedkontor i Washington D.C. | Foto: Patrick Semansky/AP/NTB Scanpix

Bankene gjorde det bra på selve stresstesten, men en separat gjennomgåelse av koronakrisens påvirkning på øknominen og det finansielle systemet viste på mulige risikoelementer som gjorde at Fed valgte å begrense mulighetene for videre utbytte.
Utbyttetaket sattes på andre kvartalsnivå og Fed meldte at fremtidige utbetalinger vil bli regnet ut etter en formal basert på inntektene fra de siste kvartalene, skriver Bloomberg.

– Vi intensiverer vår vurdering av bankene og krever at de største bankene gjennomfører forsvarlige tiltak som sikrer likviditeten de kommende månedene, sa vice styreleder Randal Quarles i en uttalelse, og la til at:

– Banksystemet vil være godt kapitalisert til og med i de verste av våre scenarioer.

Goldman Sachs og Morgan Stanley var de bankene som kom dårligst ut i stresstestene, men Well Fargo var den banken som er mest utsatt for å måtte kutte i utbyttet.

 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch