FinansWatch

Visepresident i ESB: Bankene har et lønnsomhetsproblem

ECB mener at situasjonen for de europeiske bankene er verre som følge av koronapandemien, og må nå redusere kostnadene og overflødig kapasitet.

Luis de Guindos (til venstre) mener at lønnsomheten til europeiske banker var veldig lav før pandemien. | Foto: Virginia Mayo/AP

– I gjennomsnitt er europeiske banker mye bedre utstyrt med kapital og likviditet enn for ti år siden. Problemet med europeiske banker er at lønnsomheten deres var veldig, veldig lav selv før pandemien.

Det sier visepresident i Den europeiske sentralbanken (ECB), Luis de Guindos, til den tyske avisen Der Spiegel.

Han mener dette gjenspeiles tydelig i verdsettelsen av bankene på aksjemarkedene, og tror videre at koronapandemien vil forverre denne situasjonen.

– Europeiske bankers verdivurderinger har falt 30 prosent siden krisen begynte. Jeg tror alt dette rettferdiggjør den raske responsen fra pengepolitikken og finanspolitikken på pandemien, forklarer han til avisen.

Han mener bankene nå er helt nødt til å redusere kostnadene og overflødig kapasitet.

– Reduser kostnadene, reduser overflødig kapasitet og - for noen banker - konsoliderer innenlands og over landegrensene. Alt som tidligere var nødvendig er nå helt uunngåelig, forteller de Guindos.

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch