Nordea starter nytt incitamentprogram for toppsjefene

Styret i Nordens største bank har besluttet å innføre et langsiktig incitamentprogram for konsernsjefen og åtte andre medlemmer i konsernledelsen
Frank Vang-Jensen, konsernsjef i Nordea | Foto: Nordea
Frank Vang-Jensen, konsernsjef i Nordea | Foto: Nordea

– Styret mener at med et aksjebasert langsiktig incitamentprogram vil den høyeste ledelsens interesser være enda mer i linje med akjseeiernes. Vi mener dette vil bidra til økt verdiskaping, sier styreleder Torbjørn Magnusson i en pressemelding.

Programmet har en treårig inntjeningsperiode (2020-2022) og de ni sjefene kan få dele på maksimalt 675.000 Nordea-aksjer. Aksjene vil bli fordelt mellom deltakerne i 2020 og vil tilsvare omtrent 75 prosent av de ni deltakernes grunnlønn. Tildelingen av akjsene begynner først i 2023 og er avhengig av resultatet til Nordea fra et askjeeierperspektiv. Etter den første tildelingen vil de gjenværende aksjene deles opp i fem like store deler og overlates årlig i perioden 2024-2028.

– Vår ambisjon er at styret skal beslutte om lignende program hvert år, slik at antallet ledere som omfattes blir flere over tid sier Magnusson.

Totalverdien av programmet er på cirka 4,6 millioner euro, cirka 50 millioner kroner, basert på aksjekursen på Nasdaq Helsingfors den 10. juni.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også