50 prosent flere kundehenvendelser til DNB under koronakrisen

Nesten 600.000 kunder har kontaktet DNB på chat eller telefon de siste tre månedene. Først ønsket de avdragsfrihet på lån, nå vil de ha lån til bil eller båt.
Ingjerd Blekeli Spiten, leder for personmarkedet i DNB. | Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Ingjerd Blekeli Spiten, leder for personmarkedet i DNB. | Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Kunderådgiverne i DNB har hatt travle dager. Finansavisen melder at til sammen har over 577.000 kunder tatt kontakt med banken på chat eller telefon under koronapandemien. Det er en økning på 50 prosent sammenlignet med normalen.

I tillegg har banken hatt en åpen chat, som har besvart over 8.000 spørsmål og har hatt over 90.000 besøkende.

– Rett etter uke 12 hadde vi ekstremt stor pågang rundt avdragsfrihet på boliglån. På det meste fikk vi inntil 400 henvendelser i timen, normalt er det inntil 400 i løpet av én uke, sier Ingjerd Blekeli Spiten, leder for personmarkedet i DNB, til Finansavisen.

Ønsker finansieringsbevis

Hun forteller til avisen at banken til sammen har innvilget over 33.000 søknader om avdragsfrihet på boliglån for privatpersoner, og at fem ganger så mange som normalt har tatt kontakt med banken for gjennomgang av økonomien sin, enten det gjelder sparing, lån til oppussing eller kjøp av ny bolig.

– Nå er det veldig mange som tar kontakt om finansieringsbevis, fordi de vil kjøpe bolig, hytte eller båt, sier Spiten til DNB.

Melder om fortsatt høy aktivitet

Til avisen opplyser hun at kundekontakten nå er blitt mer normal igjen.

– Men så er det også høy aktivitet på denne tiden av året uansett. Det er mange som flytter om våren, men normalt er det også mange som kjøper nye biler og får igjen ekstra skattepenger, sier Spiten til Finansavisen og legger til at det de siste ukene har vært en stor økning i etterspørsel etter bil- og båtlån.

– Her har det vært en dobling, sammenlignet med tall fra 2019. Det er ingen tvil om at nordmenn planlegger for sommerferie i eget land, sier hun til avisen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også