FinansWatch

Sparebanken Vest-direktør: Norge trenger flere som tør å satse

Sparebanken Vest er en av få banker som har vært med på pilotfasen i vekstgarantiordningen siden 2018, og har i perioden gitt lån til 30 selskaper. Nå har banken fått fylt på bankkassen med 100 ferske millioner.

Ragnhild Janbu Fresvik i Sparebanken Vest og Jonas Gahr Støre under debatten om Vestlandsmeldingen i 2019. | Foto: Thor Brødreskift / Sparebanken Vest

– Vi er en bank primært for små og mellomstore bedrifter og en viktig del av samfunnsoppdraget vårt er å bidra til vekst i næringslivet. Slik sett er vekstgarantiordningen et svært nyttig verktøy for oss for å støtte lokalt næringsliv i vekst, sier Ragnhild Janbu Fresvik, konserndirektør for bedriftsmarkedet i Sparebanken Vest til FInansWatch.

Vekstgarantiordningen er en garantiordning finansiert av Innovasjon Norge og det Europeiske Investeringsfondet. Sparebanken Vest har vært del av ordningen siden høsten 2018 og har hatt en ramme på totalt 50 millioner kroner tilgjengelig for vestnorske selskaper som er i en vekstfase.

Les hele artikkelen

Få 21 dagers fri tilgang.

Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til FinansWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra FinansWatch

Innlegg: Forslag til ny stiftelseslovgivning representerer ingen forenkling

Historiker og rådgiver i Civita Aslak Versto Storsletten skriver godt og innsiktsfullt om stiftelsenes rolle under overskriften «Frivillighetens år 2022». Blant ellers presise vurderinger, kan det imidlertid fremstå som at forslaget til endringer i stiftelseslovgivingen representerer en forenkling for stiftelsene. Vi har i likhet med andre deler av stiftelsessektoren kommet til stikk motsatt konklusjon. 

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch