En av fire bedrifter som har søkt om støtte under koronakrisen har fått avslag, viser tall fra Skatteetaten

11.000 bedrifter har fått avslag på krisehjelp. –  Vi er nødt til å se en effekt av hver krone vi bruker, sier statsminister Erna Solberg.
Foto: Lise Aserud/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Lise Aserud/AFP/Ritzau Scanpix
NTB – Fredrik Moen Gabrielsen

Det er Dagens Næringsliv som har hentet inn tallene over hvor mange bedrifter som har fått midler fra regjeringens krisepakke under koronautbruddet. Skatteetatens tall viser at 32.433 selskaper har fått godkjent søknadene sine, mens 11.002 har fått avslag.

Til sammen er over 1,9 milliarder kroner utbetalt i kompensasjonsstøtte for mars og april.

– Det er flere årsaker til at søknader avslås. En årsak kan være at foretaket ikke oppfyller alle kriterier for å kunne motta tilskudd fra kompensasjonsordningen, eller at søknaden har mangelfulle opplysninger. Det er mulig å søke på nytt, og det er mulig å klage på avslag. Klagefristen er satt til seks uker, skriver seksjonssjef i divisjon innsats Stine Olsen i Skatteetaten til avisen.

Før helgen la regjeringen fram den siste krisepakken som skal bidra til å løfte landet ut av koronakrisen.

Pakken omfatter over 27 milliarder kroner, og det foreslås blant annet 4 milliarder kroner for bedrifter som tar egne permitterte tilbake. I tillegg skal 4 milliarder kroner bidra til å holde aktiviteten oppe i byggebransjen.

– 27 milliarder er mye penger

Norge opplever den største arbeidsledigheten siden andre verdenskrig, og regjeringen har en utfordrende oppgave med å finne passende tiltak som vil få folk tilbake i jobb.

– Men det er viktig å understreke at vi må ikke bare snakke om å få folk tilbake på jobb. Vi må også sikre at de jobbene blir varige jobber framover og at det blir starten på den verdiskapningen som vi trenger i en tid hvor oljeaktiviteten kommer til å gi mindre effekt i norsk økonomi, sier Solberg til NTB.

– Vi må passe oss for at vi ikke begynner å tro at milliardene skal fly hele tiden. Vi er nødt til å se en effekt av hver krone vi bruker, fortsetter Solberg.

Næringslivet vil gradvis komme på beina igjen

NHO-sjef Ole Erik Almlid tror det vil ta lang tid før det norske næringslivet er fullt og helt på beina igjen. Han understreker også at det vil skje svært gradvis.

– Noen bransjer står foran den verste krisen, mens noen har kanskje lagt det verste bak seg. For eksempel er mange frisører er i gang igjen, mens reiselivsbransjen har hatt det tungt og kommer til å ha det tungt framover, og det samme gjelder luftfarten, sier han til NTB.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også