FinansWatch

Nordea-direktør mottok kontantstøtte

Investeringsdirektørens bigeskjeft har mottatt kontantstøtte fra staten, men han mener selv det burde vært et lån.

Foto: Håkon Mosvold Larsen // NTB

Robert Næss er investeringsdirektør i Nordea og medeier i bilforhandleren Ecocar i Bergen som fikk kontantstøtte. Dersom Næss hadde bestemt, skulle støtten som var på 19.665 kroner vært lån, skriver E24.

– Hvis vi plutselig tjener masse penger i år, så er jo kontantstøtten unødvendig, sier Næss til E24.

– Vi kommer til å søke for april også, da det var en dårlig måned med svak etterspørsel, fortsetter han.

Næss sier at bilsalget imidlertid begynner å ta seg opp igjen, slik varehandelen generelt også gjør, ifølge oversikten over korttransaksjoner fra DNB som viser at nordmenn nå bruker mer penger i butikker sammenlignet med i fjor.

– Hvis du gjør det knallbra i 2020 så må du betale deler av kontantstøtten, og hvis det blir et svakt år, så får du lånet ettergitt, sier han.

Halvor Mehlum, professor ved Universitetet i Oslo, mener låneordning ikke er en dum idé, men at det ikke løser dette problemet. Problemet etter hans skjønn er at selskaper fremdeles ville tjent mer på å stenge ned enn å holde åpent, og at man kunne «slappet av» ved slutten av året for å slippe å betale tilbake støtten.

– Samtidig kan det løse andre problemer. Hvis selskaper som får støtte går konkurs, kunne jo et lån potensielt gjort at staten sto i første linje som kreditor når boet skulle gjøres opp. Det kunne jo også gjort det lettere å kontrollere kreative selskaper som operer på grensen av loven og som oppdages etter utbetalingen, sier Mehlum til E24.

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch