FinansWatch

Boligbanks lånepraksis kan være i strid med diskrimineringsloven

Bulder Bank tilbyr billige boliglån, men bare til nordiske statsborgere. Praksisen kan være i strid med diskrimineringsloven, mener Likestillingsombudet.

Foto: Bulder Bank

Banken tilbyr en effektiv boliglånsrente ned mot 1,44 prosent, og er dermed landets billigste, men det er bare norske og andre nordiske statsborgere som kan få superrenten, skriver E24.

Banken mener nemlig at ikke-nordiske kunder koster for mye penger.

– Vi pådrar oss et knippe arbeidsoppgaver knyttet til kundekontroll for ikke-nordiske statsborgere. Vi har ingenting imot dem, men det handler om risiko versus hvor mye arbeid man drar på seg for en veldig liten stab som betjener et nasjonalt marked, sier bankdirektør Torvald Kvamme, direktør i den Bergen-baserte banken Bulder Bank.

– Vi er ikke spesielt stolte av dette, vedgår han.

Likestillings- og diskrimineringsombudet har mottatt ni henvendelser fra personer som blir avvist som kunde hos Bulder Bank på grunn av statsborgerskap.

– Dette kan være i strid med likestillings- og diskrimineringsloven. Krav om statsborgerskap kan være en forskjellsbehandling som særlig rammer personer med etnisk minoritetsbakgrunn, sier rådgiver Shorish Azari.

Også Finansklagenemnda har fått en klagesak mot Bulders praksis.

Mer fra FinansWatch

Gjensidige med eierskifteforsikring på bil

Forsikringsselskapet følger etter eierskifteforsikring på bolig, og tilbyr nå en pilot til utvalgte bilforhandlere som skal sikre handelen fra forhandler til privatpersoner.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch