FinansWatch

Konsulenthusene i finansbransjen rammes av krisen – bankene setter nye utviklingsprosjekt på pause

Deloitte, Accenture og Simon-Kutcher opplever en oppbremsing i markedet for konsulenttjenester. – Det er ingen tvil om at koronakrisen har satt ekstra press på bankene.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

– Bankene er mer villige til å utvikle nytt og eksperimentere når samfunnet er i en oppgangstid. Omvendt vil investeringslysten avta når krisen oppstår. Det er det vi ser akkurat nå, sier Alan Saul, partner og industrileder for Financial Services i Deloitte, til FinansWatch Danmark.

Han mener koronakrisen smitter over på konsulentbransjen, og mener at bankene har en betydelig mindre investeringsvilje i finanssektoren enn under en normal situasjon.

Deloitte får støtte fra konsulenthuset Accenture og Simon-Kutcher, som alle opplever en oppbremsing i markedet for konsulenttjenester.

– Det er ingen tvil om at koronakrisen har satt ekstra press på bankene. I denne forbindelse ser de selvfølgelig på kostnadene, og her er konsulenter et av områdene som står først når det skal spares, sier Klaus Jensen, Banking Lead in Accenture.

Ferdig med panikkfasen

Danmark har i likhet med Norge vært i lockdown siden midten av mars. Ifølge FinansWatch Danmark har Simon-Kutcher opplevd en kraftig nedgang i utviklingsprosjekter etter at regjeringen kunngjorde nedstengning av landet.

Nicolai Broby Eckert, partner i Simon-Kucher med ansvar for finanssektoren, sier at dette er vanlig reaksjon på en plutselig krise.

– Jeg pleier å si at det er fire stadier i en krise: panikkfasen, kostnadskutt-fasen, stabiliseringsfasen og gjenopptakelsesfasen. Akkurat nå er vi i stabiliseringsfasen. Så spørsmålet er, hvilket aktivitetsnivå som stabiliserer seg og hvor lenge det vil vare, sier Nicolai Broby Eckert til bransjeavisen.

Ifølge konsulenthusene konsulenthusene er det et skille mellom nødvendige og unødvendige utviklingsprosjekter.

– Noen prosjekter blir rammet, andre går fri. Derfor er det også forskjell på hvor hardt konsulenthusene blir berørt av dette. Hvis man er uheldig at ens prosjekter blir utsatt, så kan man bli nødt til å ty til mer drastiske handlinger, sier Klaus Jensen fra Accenture.

Konsulenthusene forteller at prosjekter innen typisk compliance og digital omstilling fortsatt blir iverksatt under krisen, mens andre og mindre nødvendige prosjekter blir satt på pause.

 

 

 

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch