FinansWatch

Andebu Sparebank leverer solid resultat tross tredobling av mislighold

Andebu Sparebank leverer et resultat før skatt på 3,8 millioner kroner i første kvartal mot 9 millioner kroner samme periode i fjor. En relativt lav eksponering mot utsatte næringer har gjort at banken har unngått alt for store innvirkninger av koronakrisen så langt

Foto: KB Arkitekter AS

Det betyr ikke at Vestfold-banken er upåvirket av krisen. Tap på lån og garantier endte på 1,9 millioner kroner i første kvartal. Samme periode i fjor ble det tilbakeført 300.000 kroner. På grunn av den økonomiske usikkerheten koronakrisen har banken økt tapsavsetningene i steg 1 og 2 med to millioner kroner utover det banken ellers ville ha avsatt. Uten krise ville de ha blitt redusert med 1,2 millioner kroner. Den totale økningen i tapsavsetninger i steg 1 og 2 ble derfor 800.000 kroner.

Beregningen for nedskrivningsbeløp baserer seg på en metodikk bankene har utarbeidet i samarbeid med Eika-alliansen. Den tar utgangspunkt i en risikovurdering av ulike næringsgrupper og bransjer i forbindelse med koronakrisen. Andebu Sparebank har siden justert behovet for nedskrivninger basert på den egne porteføljen og særegne forhold i det egne markedsområdet. I rapporten skriver banken at den forventer alt flere kunder kan få problemer fremover og regner med at det vil komme flere saker om refinansiering og avdragsfrihet. Noe som kan komme å påvirke fremtidige tapsavsetninger.

Allerede abonnent? Logg inn.

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis.
Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til FinansWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch