SR-Bank vinner koronalån – får flest milliarder etter DNB

SpareBank 1 SR-Bank får nesten 5 milliarder i økt ramme i lånegarantiordningen for bedriftslån. – Vi var raskt ute og forberedte våre kunder før ordningen var på plass, sier Tore Medhus.
Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Onsdag ble det kjent at Finansdepartementet har omfordelt rammen i lånegarantiordningen for bedriftslån.

Den samlede garantirammen på 50 milliarder kroner ble opprinnelig fordelt mellom bankene basert på markedsandelene deres i bedriftsmarkedet ved utgangen av 2019, men i det reviderte statsbudsjettet blir ordningen justert og for noen banker kraftig endret.

Det betyr at andelen til alle de store nasjonale bankene reduseres, mens rammene til region- og sparebankene øker.

– Dette henger nok sammen med at vi hadde en større prosentvis utnyttelse av de opprinnelige lånene, enn det flere andre hadde, sier konserndirektør for bedriftsmarkedet i SpareBank 1 SR-Bank, Tore Medhus, ifølge Finansavisen.

Omfordelingen av bankenes rammer i garantiordningen bygger nå på bankenes benyttelse pr. 6. mai, noe som betyr at andelen til SpareBank 1 SR-Bank øker fra 2,09 til 6,96 milliarder kroner.

Det er nest størst andel etter DNB, som også får en økt bit av kaken, med en økt tildeling fra 9,16 til 13,78 milliarder kroner.

– Vi var raskt ute og forberedte våre kunder før ordningen var på plass. Vi brukte et par helger og satte opp digitale løsninger for å forenkle søknadsprosessene for bedriftene. I tillegg til at vi selvfølgelig benyttet både sosiale medier og vår nettside til å informere kundene, ringte også rådgiverne noen tusen bedriftskunder, sier Medhus.

Medhus vil ikke spekulere i om bankens store økning skyldes om bankens portefølje inneholder flere kriserammede selskaper enn andre banker.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også