FinansWatch

Helgeland Sparebank betaler likevel ut utbytte

Først valgte Helgeland Sparebank å holde tilbake utbytte i tråd med anbefalingen fra Finansdepartementet, men for å kunne betale samfunnsutbytte valgte lokalbanken likevel å betale ut 25 prosent av utbyttegrunnlaget til sine eiere, totalt 56 millioner kroner.

– Vi mener det er viktig å få i gang aktivitetsnivået etter nedstengingen av samfunnet. Vi kan derfor ikke gi null i utbytte til våre eiere, for da blir heller ikke samfunnsutbytte utbetalt, sier Hanne Nordgaard, administrerende direktør i Helgeland Sparebank. Pressefoto: Helgeland Sparebank

Helgeland Sparebanks kvartalsresultat for første kvartal viser et resultat på 40 millioner kroner før skatt. Det er under halvparten av resultatet sammenlignet med samme periode i fjor, på 93 millioner kroner.

Konsernregnskapet viser et årsresultat på 305 millioner kroner etter skatt, og et utbyttegrunnlag på 294 millioner kroner. Forstanderskapet vedtok innstillingen fra styret som innebærer å betale ut utbytte med en utdelingsgrad på 25 prosent. Det betyr 56 millioner kroner i kontantutbytte, eller 2,70 kroner per egenkapitalbevis.

Allerede abonnent? Logg inn.

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis.
Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til FinansWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch