Goldman Sachs tror det verste er over for verdensøkonomien

De to finansgigantene Goldman Sachs og Morgan Stanley ser tegn til at verdensøkonomien sakte begynner å  gjenopprette seg selv etter sjokket fra koronakrisen. 
Jan Hatzius, sjeføkonom i Goldman Sachs er forsiktig optimist. | Foto: Goldman Sachs
Jan Hatzius, sjeføkonom i Goldman Sachs er forsiktig optimist. | Foto: Goldman Sachs

«Den økonomiske aktiviteten har sannsynlig nådd bunnen nå», skriver Goldmans Sachs’ sjeføkonom Jan Hatzius i en rapport som er gjengitt av Bloomberg.

«Tiltak som nedstenging og sosial distansering begynner å avta når mange land forsiktig åpner opp økonomiene», skriver Hatzius videre.

Goldman Sachs spår at industriland vil få en negativ vekst på 32 prosent i andre kvartal, før det blir en vekst på 16 prosent i tredje kvartal og at årets siste kvartal avsluttes med en vekst på 13 prosent.

Sjeføkonom Chetan Ahya i Morgan Stanley er inne på samme spor i en rapport som ble publisert søndag. «Flere viktige indikatorer vi følger, peker på at den globale økonomien er på vei å nå bunnen», skriver Ahya, ifølge Bloomberg.

Blant annet har forbrukernes forventninger økt noe, og husholdningenes forbruk synker langsommere nå en i begynnelsen av koronautbruddet.

Ifølge Morgan Stanley-økonomen nådde Kina en bunn i februar, Europa i april og USA i slutten av april

Noen mulige skjær i sjøen ser likevel Goldman Sachs.

«Den største risikoen for de globale økonomiske utsiktene er at smittespredningen tar ny fart når økonomiene åpner opp. Tross alt viser våre analyser at mye av de medisinske forbedringene er et resultat av nedstenging og sosial distansering», skriver Hatzius.

 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også