FinansWatch

Morgan Stanley venter over 500 milliarder kroner i tapsavsetninger

Amerikanske og europeiske banker ventes å sette av over 520 milliarder kroner i avsetninger fra misligholdte lån i første kvartal. Tallet er en god indikator på de økonomiske ringvirkningene av koronaviruset, mener Financial Times.

Foto: HSBC PR

Ifølge Financial Times overvåkning av kvartalsrapportering fra amerikanske og europeiske banker ventes størrelsen på gebyrer knyttet til mislighold og forsinkede innbetalinger på lån å passere 520 milliarder kroner (50 mrd. USD) i første kvartal.

Summen har ikke vært i nærheten av denne størrelsen siden finanskrisen i 2008, skriver FT.com.

Avisen skriver også at dette tallet gjenspeiler dramatisk forskjellige tilnærminger til hvordan bankene anslår fremtidige tap.

Amerikanske banker har så langt rapportert økte avsetninger på 350 prosent for kommende kvartaler, mens europeiske banker i snitt har økt avsetningene med 269 prosent.

Hvor de totale avsetningene ender vil bli klart i løpet av uken når flere storbanker har rapportert sine kvartalsresultater, deriblant BNP Paribas, ING og UniCredit.

HSBC har så langt vært Europas mest pessimistiske bank, med 31 milliarder kroner i tapsavsetninger. Deutsche Bank er mest optimistisk med 5,2 milliarder kroner, til tross for at banken de siste 10 årene har rapportert høyere tapsavsetninger syv ganger.

– Gitt at den pågående økonomiske krisen er verre enn for et tiår siden skjønner jeg ikke hvordan banker kan tenke at de kan sette av lavere tapsavsetninger, sier Sascha Steffen, professor i finans ved Frankfurt School of Finance & Management til Financial Times.

Mer fra FinansWatch

Kraftig økning i kortbruk

Ikke engang i den travleste sommerperioden i 2019 har DNB sett tilsvarende kortbruk som de ser nå, melder banken.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch