FinansWatch

Pareto Bank: Fokuset er å begrense tap og nedskrivninger

Styret mener banken er godt rustet til å håndtere den krevende situasjonen, og hjelpe sine kunder.

Foto: Thomas Brun/NTB Scanpix

Pareto Bank fikk et overskudd på 71 millioner kroner i første kvartal 2020, sammenlignet med 99,7 millioner kroner i samme periode i fjor.

Inntektene endte på 167,1 millioner kroner, og ligger på et stabilt nivå sammenlignet med samme kvartal i fjor, da banken hadde en topplinje på 168,7 millioner kroner.

Utlån til kunder økte i årets første tre måneder med 342 millioner kroner til 13,5 milliarder kroner.

Ren kjernekapitaldekning var ved utgangen av første kvartal 18,5 prosent, sammenlignet med 15,9 prosent i samme periode i 2019.

«Den gode kapitalsituasjonen gir banken evne til å møte utfordringer knyttet til covid-19 situasjonen og kapasitet til å hjelpe kredittverdige kunder».

Pareto Bank skriver i kvartalsrapporten at likviditetssituasjonen var god med høy overskuddslikviditet og en diversifisert fundingstruktur.

Bankens forvaltningskapital utgjorde ved utgangen av første kvartal 18,0 milliarder kroner, sammenlignet med 16,9 milliarder kroner i fjor.

«Fokuset for 2020 er å begrense nedskrivninger og tap, samt å ivareta kundenes behov og hjelpe dem i en krevende situasjon. Pareto Bank har det beste utgangspunkt for dette gjennom en sterk soliditet og nærhet til og høy kunnskap om sine kunder».

 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch