Landkreditt Bank med resultatsmell på 18 millioner etter tap på investeringer

Banken mener at tapene fortsatt er lave, og planlegger fortsatt vekst innen landbruk og privatmarkedet.
Foto: Landkreditt Bank
Foto: Landkreditt Bank

Resultatet til Landkreditt Bank ble betydelig svekket i første kvartal 2020 som følge av negativ kursavkastning på investeringer i verdipapirer.

Fasiten viser et resultat etter skatt på minus 17,9 millioner kroner i første kvartal, mot et overskudd på 44,7 millioner i tilsvarende periode i 2019.

Resultatnedgangen skyldes ifølge banken utelukkende negativ avkastning på investeringer i verdipapirer og lignende, og styret skriver i en kommentar at til tross for negativ kursavkastning er tapene fortsatt meget lave.

Renteinntektene steg fra 188,2 til 234,6 millioner kroner, sammenlignet med samme periode i fjor.

Fokus på pandemi

«De nære framtidsutsiktene er primært knyttet til spredningen av covid-19 og den effekten dette har på den generelle helsetilstanden og videre hvordan dette påvirker den økonomiske utviklingen. I et noe lengre perspektiv er det også knyttet stor usikkerhet til hvordan og når økonomien i Norge og globalt vil kunne reise seg», skriver Landkreditt i rapporten.

Det opplyses om at det planlegges for fortsatt vekst i konsernet både innen landbruk og privatmarkedet, men at dette vil tilpasses markedsforholdene.

«Landkreditt Bank skal fortsatt oppfylle formålet med å tilby gode produkter og tjenester til medlemmene og kundene. Vi skal være enkle og effektive med gode priser. Det planlegges for fortsatt vekst i konsernet både innen landbruk og privatmarkedet», heter det.

Oppkjøp i boks

Landkreditt Bank har i første kvartal kjøpt alle aksjene i Koppang Landbruks- og Næringsmegling.

Oppkjøpet er gjennomført primært for å styrke konsernets posisjon og merkevare innen norsk landbruk, opplyses det.

Selskapet har spesialkompetanse innen omsetning av landbruks,- skogs- og næringseiendommer med kontorer i Viken (Østfold), Innlandet (Oppland) og Trøndelag.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også